You are currently viewing 3 najboljše vaje za zadnjico!
Športna oblačila in pripomočki za trening Imperiyum.

3 najboljše vaje za zadnjico!

  • Post category:Vadba

Ste vedeli, da je pri ženskah trenutno ravno oblikovana zadnjica največji trend v »fitnes« svetu.

Trendi se z leti spreminjajo in vsakih nekaj let je je tako drugačen ideal za to kaj pomeni popolna postava. Če samo odprete FB ali IG profil hitro opazite, da večina slik poudarja žensko zadnjico v čim bolj idealnih pajkicah ker, te še dodatno poudarijo obliko zadnjice.

A bodite brez skrbi, da oblikujete vaš spodnji del telesa ne potrebujete dragih fitnes naprav. Do odličnih rezultatov lahko pridete že z treningi v vaši sobi. Sliši se nemogoče ampak z malo volje se, da doseči marsikaj.

Verjetno ste se že vse vsaj 1x v življenju srečale z počepi a ne? Ravno počepi so eno od najboljših orožij za lepo oblikovano zadnjico. Z pravilnimi počepi zelo dobro aktivirate vse mišice. Poznamo pa kar nekaj raznolikih počepov: Osnovni klasični počep, sumo počep, počep ob steni, počep z utežmi v rokah, počep z palico zadaj na ramenih ali spredaj na prsih, počep z skokom, počep z hojo v stran, počep plié, počep na eni nogi… Za počepe je nešteto variacij zato si izberite primerne počepe za vas in jih izvajajte pravilno.

Ko že govorimo o trendu so trenutno najbolj popularne vaje z hip band elastikami. Hip band elastika je lahko različne jakosti. Z treningi pa hitro napredujete tako, da boste sčasoma zagotovo potrebovale različne jakosti. Z hip band elastikami lahko izvajate raznolike vaje. Njihova prednost pa je, da imate med vajo vedno aktivirane mišice. To je skoraj nepogrešljiv pripomoček za popolni trening, ki pa ga lahko vzamete kamorkoli s seboj.

Ne smemo pa pozabit vajo izpadnih korakov. Ta vaja je po navadi najbolj idealna za zaključek treninga, ko ste že pri koncu z močjo. Prav tako lahko to vajo tudi izvajate v kombinaciji z hip band elastiko ali pa z utežmi odvisno od vaše telesne pripravljenosti.

Da v življenju dosežeš kakšen novi cilj ni potrebno storiti veliko. Včasih je potrebno le spremeniti kašno slabo navado v dobro. To ti bo pa prineslo veliko nove samozavesti in dodatne življenjske energije.

www.imperiyum.si
https://www.facebook.com/imperiyum
https://www.instagram.com/imperiyum/

Počep z hip band elastiko, za oblikovano zadnjico.
Izpadni korak z hip band elastiko za oblikovano zadnjico