You are currently viewing Inovativna slovenska naprava za njega in njo!
Lesene ročke Imperiyum

Inovativna slovenska naprava za njega in njo!

  • Post category:Vadba

Le katera naprava je to? V naslednjih odstavkih ti razkrijmo za kateri športni pripomoček gre.

Se tudi vam ne da gužvati v fitnesu pa bi zato raje naredili kakšen dober trening doma.
Glede na to da tudi mi radi treniramo doma in tako obenem privarčujemo naš dragoceni čas. Smo zaradi pomanjkanja prostora in vseh nepotrebnih telovadnih pripomočkov združili dve zanimive naprave v eno ter tako dobili posebno napravo, ki omogoča izvedbo kopico raznolikih vaj za njega in njo.

Telovadna naprava pod imenom Hips and Dips nam že v samem imenu namigne delni namen uporabe.

Prvi del imena predstavlja pripomoček za hip thrust vajo. Ta vaja je ena od najbolj zaželenih za oblikovanje zadnjice in zadnje lože. Vaja se izvaja tako, da se nekje z lopaticami naslonite na mehko oblazinjeno klop. Ob tem imate noge v kolenu pokrčene pod kotom 90 stopinj z razkorakom v širini vaših ramen.

Nato kontrolirano spuščate boke proti tlom. Samo vajo lahko izvajate brez dodatne obremenitve ali pa obremenite predel bokov z kakšno bučko ali olimpijsko palico. Vse je odvisno od vaših zmožnosti. Pomembno je dodati tudi to, da ima naslon klopce možnost nastavljanja naklona, kar vam bo omogočilo bolj udobno izvedbo vaj. Da se boste še bolj varno počutili je klopca zaradi robustne izdelave na vzdržljivostnih testih dosegla izjemne rezultate.

Drugi del imena predstavlja dip bar na katerem izvajamo dipse. Dipsi so zelo popularna vaja v street workout parkih. Je tudi del discipline na raznih SW tekmovanjih. Vaja je vertikalni potisk navzdol oziroma potiskanje telesa nad površino. Ob izvedi te vaje jačamo zgornji del trupa (triceps, prsno mišico, mišice ramenskega obroča,…).

Poleg vsega naštetega se vključujejo tudi mišice za stabilizacijo trupa. Je pa vse odvisno od položaja telesa, ki je lahko poravnan-navpično ali nagnjen rahlo naprej pri sami izvedbi. Ta položaj nam določa katera mišica bo bolj dominantno delovala. Ko osvojite vajo jo nagrajujete tako da okrog pasu na poseben pas dodate kilograme z katerimi seveda otežite vajo. Naprava je idealna za treninge z velikimi obremenitvami saj je bila kos vsem opravljenim testom po ISO smernicah.

To pa ni vse, kar lahko z to napravo počnete. Lahko tudi izvajate vaje za trebuh, kot so dvig nog k trupu (iztegnjene ali skrčene), stoja na dip barih, bolgarski počep (izpadni korak z dvignjeno zadnjo nogo), dvig nog za hrbtne mišice, sklece na spodnjih ročkah, front-lever,… Idej za vaje ne bo nikoli zmanjkalo.

Zakaj bi dip bare nameščali z vrtanjem, ko pa ti zaradi montažnih sten radi popustijo. Hips and dips je narejen tako, da je skoraj neuničljiv plus to, da je odlično uporaben. Naj bodo tvoji treningi doma kvalitetni brez raznih nepotrebnih ovir.

www.imperiyum.si
https://www.facebook.com/imperiyum
https://www.instagram.com/imperiyum/

Naprava Hips & Dips/ push dips / treniraj doma /
Naprava Hips & Dips /Vaja Hip thrust / push dip / treniraj doma