You are currently viewing 3 nasveti kako premagati STRAH pri drznih športnih podvigih!
Premagovanje strahu članek

3 nasveti kako premagati STRAH pri drznih športnih podvigih!

  • Post category:Vadba

Ni ga človeka na svetu, ki v življenju nima oz. se še ni srečal z strahom. Strah velikokrat vsi sprejmemo negativno ampak velikokrat nas ravno ta reši pred kakšno neprijetno situacijo ali pa pred poškodbo.

V mojem načinu življenja je premagovanje strahu zelo pomembno, saj le tako lahko premikam svoje meje zmogljivosti.

Zelo zanimivo je, da si me ljudje vedno predstavljajo kot človeka, ki ne pozna strahu, ampak žal ni tako. Tudi sam sem krvav pod kožo in se vsakodnevno na treningih akrobatike spopadam z strahom. Kljub temu vedno prisluhnem svojemu telesu in se nato odločim kdaj je primeren čas za kakšen drznejši podvig. Vsekakor ni v redu prezreti svoje intuicije in podvige izvajati na silo, saj v takih primerih žal velikokrat pride do poškodbe.

Cilj vsakega treninga je, da se vaje izvaja predvsem varno in kakovostno!

Če pomislimo na konkreten primer, lahko vzamemo salto nazaj, saj si želimo premagati prisoten strah pred samo izvedbo.

Seveda prvi pogoj pri premagovanju strahu, ki mora biti izpolnjen je to, da smo dejansko dobro fizično pripravljeni za želeni trik. 
Drugi pogoj je spočitost! Nikar ne podcenjujte te lastnosti, saj je spočitost res zelo pomemba za naš pogum in koncentracijo.
Tretji zelo pomemben pogoj je ta, da telo mora biti ogreto na delovno temperaturo, saj le tako lahko dosežemo, da so mišice bolj eksplozivne.

Pred izvedbo je priporočljivo, da si skok nekajkrat ponovite v mislih, ter si tako zagotovite sigurnejši vstop v salto.

Kljub temu se lahko zgodi, da nas v tistem ključnem trenutku obidejo negativne misli, kar nam lahko povzroči, da skoka ne izvedemo ali med samim skokom otrpnemo in pademo.

Da bi se temu izognili je zelo dobro, da ko se pripravite ne odlašate predolgo in trik izvedete kar se, da hitro. V primeru neuspeha je priporočljivo, da se malo sprehodite in ob tem nekajkrat globoko vdihnete in izdihnete, ter se na tak način umirite in odmislite negativen skok.

Ljudje smo sposobni veliko več kot si predstavljamo, vendar veliko krat so ravno naše negativne misli glavna ovira. Ko se pa teh znebimo, lahko dobimo krila, ki nas ženejo v neskončnost!

Seveda to ne velja samo za šport ampak za vsak zastavljen cilj, ki si ga zadamo!

Avtor: Tomy Mihičinac

www.imperiyum.si
https://www.facebook.com/imperiyum
https://www.instagram.com/imperiyum/

Premagovanje straha!