You are currently viewing Ste vedli kako so se razvijale pajkice skozi zgodovino?
Športna oblačila Imperiyum, popolne ženske pajkice.

Ste vedli kako so se razvijale pajkice skozi zgodovino?

Skoraj zagotovo vas večina pajkice asociira z ženskim spolom. Vendar zgodovina pajkic sega v 14. stoletje na Škotsko.

Prvotno so bile ustvarjene za moške, saj so jih ti prvi nosili. Izdelane so bile iz dveh delov. Vsak kos je pokrival celotno nogo, ta pa je bil pritrjen v predelu pasa. Nošenje pajkic je bilo lahko priložnostno kakor tudi za vojaške namene. Izdelane so bile iz različnih materialov, najpogosteje iz usnja ali žičnato pletenega železa. Tako so moški pajkice v nekaj naslednjih sto letih nosili že po vsej Evropi. V zgodnjem 19. stoletju pa je njihovo nošenje doseglo že celoten svet, takrat so jih tudi postopoma začele nositi ženske.

Moderne pajkice so se začele razvijati po letu 1959, ko je DuPont ustvaril prve pajkice iz lykre. Kmalu za tem so sledile tudi druge, ki so bile ožje in bolj ženstvene.
Nosile so se tako v športu kot visoki modi.
V sedemdesetih so se nosile nekoliko manj a že desetletje po tem v osemdesetih so postale pravi hit. Nosile so se čisto povsod in hkrati imele svoj slogan, da se prilegajo vsemu. Kombinirali so jih s krili in mini oblekami, pod dolgimi srajcami, s kolesarskimi škornji ali športnimi copati. Bila je evforija pajkic.

V zgodnjih 90. so bile že prisotne v vsaki omari. Postopoma se je začelo nositi pisane pajkice z raznimi oblekami. Nekako pa so postopoma zašle iz mode. Toda do leta 2005 so se znova vrnile z ognjenim maščevanjem. Vrnile so se v skrajšani obliki (tri četrt), ki so bile najbolj nošene pod mini krili. Seveda so se v trg vključili tudi drugi materiali in različni stili pajkic.

Po nekaj mirnejših letih so pajkice leta 2015 z pomočjo zvezdnic ponovno prišle v modo in tako tudi ponovno v naše omare. Hoteli ali ne so jih dekleta, z športnim navdihom naredile sprejemljive za nošenje kot hlače. Trenutno pa je trend nagnjen k stilu z visokim pasom za trening ali prosti čas. Za elegantne priložnosti pa prevladujejo usnjene pajkice. Kot kaže zgodovina pajkice ne bodo nikoli izumrle kvečjemu se le še izpopolnjevale.

Tudi pri nas sledimo najnovejšim trendom pajkic in tako dodatno dvigujemo športno vzdušje naših strank.
Članek je povzet iz raznih virov.

Diamond pajkice
DIAMOND komplet
ICEY pajkice
ICEY pajkice

www.imperiyum.si
https://www.facebook.com/imperiyum
https://www.instagram.com/imperiyum/